Diëtiste en gezond eten

We leven allemaal in een moderne maatschappij waarbij bewegen steeds minder voorkomt. We verplaatsen ons met de auto en hebben zeer vaak een zittend beroep. Gsm en computer zijn niet meer weg te denken. Machines doen meer en meer het zware werk voor ons wat onze fysiek niet ten goede komt. We verbruiken steeds minder energie en tegelijk worden we overspoeld door een overaanbod van eten en drinken. Als het niet goed lukt om weerstand te bieden aan al deze gewoonten dan kan een diëtiste uitkomst brengen.

dietiste

Een luxe probleem typisch van onze tijd. Dit maakt dat overgewicht en de daaraan gerelateerde gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk…) steeds vaker voorkomen. Een diëtiste helpt u persoonlijk uw gezondheid terug te vinden want ook in een tijdperk waar alles heel snel moet gaan en tijd schaars is, is het perfect mogelijk om gezond te eten.

Tijdens het eerste gesprek met onze diëtiste wordt er zeer gedetailleerd naar uw huidig voedingspatroon bekeken en op een wijze aangepast zodat het aansluit bij uw persoonlijk levensritme en smaak. Er wordt uitsluitend gewerkt met gezonde voeding met de nadruk op het veranderen van blijvende gewoontes in plaats van een kortstondig crash dieet die het jojo – effect verergert.

Samen bekijken we uw persoonlijke wensen en doelen en deze worden met controle afspraken opgevolgd. Een diëtist is er niet enkel om u te informeren maar ook om u te motiveren en te coachen naar een gezonder leefpatroon. Voedingsadvies door een bij het RIZIV erkende diëtiste is er uiteraard voor alle leeftijden en niet enkel voor zij met een gewichtsprobleem.

Ook biedt zij gepersonaliseerde begeleiding bij:
– overgewicht, obesitas, diabetes type 2: bij kinderen en volwassenen
– begeleiding bij een fodmap dieet gluten- en lactoseintollerantie, vegetarische en veganistische voeding, eetstoornissen cholesterolproblemen, gezond ouder worden … en veel meer.

Een erkende diëtiste bij wordt door sommige mutualiteiten deels terugbetaald. Informeer hiervoor steeds bij uw mutualiteit of bij uw diëtiste.

Meer info kan u lezen op www.voeljegoed.eu

De honoraria vindt u hier.