Orthomoleculaire voedings- en gezondheidszorg

De orthomoleculaire gezondheidszorg vindt zijn oorsprong in de volksgeneeskunde van de oude grieken.
De term orthomoleculair komt van het griekse “Ortho” wat juist, recht of gezond betekent. “Moleculair” betekent de moleculen betreffend.

Hippocrates pleitte reeds voor het gebruik van voeding als medicijn:

“Let food be thy medicine and medicine be thy food”.

In oorsprong is alles wat wij nodig hebben om gezond te blijven in ons lichaam aanwezig.
Echter kunnen wij door onvolwaardige voeding en gebrek aan voldoende bouwstoffen, stress, vervuiling en ziekte uit balans geraken met chronische klachten en ziektes tot gevolg.

Een uitgebalanceerd voedingspatroon vormt de basis van de orthomoleculaire therapie, dit met als doel de gezondheid te behouden of te bevorderen of ziekteprocessen om te keren door de lichaamscellen te voorzien van de optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en noodzakelijke voedingsstoffen en schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen. Hierdoor stimuleren we het lichaam om terug zijn eigen “lichaamshelend vermogen” aan te spreken. Problemen worden zo bij de kern aangepakt en niet enkel symptomatisch behandeld.

We richten ons dus op het aanpassen van het voedingspatroon en de levensstijl om zo een optimaal genezingsbevorderend klimaat te scheppen. Waar dit nodig blijkt vullen we dit aan met supplementen (vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, enzymen, geneeskrachtige planten).

Toepassingsgebieden:

  • Chronische klachtenmaag- en darmproblemen, allergieën, ontstekingen
  • Voedingsintoleranties (ook kinderen) en huidproblemen
  • Metabole stoornissendiabetes, obesitas, hoge bloeddruk
  • Cardiovasculairatherosclerose, cholesterol, metabool syndroom
  • Hormonale disbalansbijnieren, schildklier, oestrogeendominantie, menopauze
  • Slaapstoornissen, vermoeidheid, gebrek aan energie, burnout, CVS en fibromyalgie, stress
  • Gewichtsbeheersing
  • Anti-aging