Highly Sensitive Person (HSP) coaching

We leven in een maatschappij waar de lat hoog wordt gelegd. We doen dit voor anderen, maar ook voor onszelf. Is dit wel nodig? Moeten we leven naar de normen van de maatschappij? Is je goed voelen in je vel en jezelf graag zien al niet een mooi begin? Want daar begint tenslotte alles mee. Jezelf graag zien en niet leven naar de waarden en normen van je omgeving.

Mensen pleasen anderen om graag gezien te worden of geapprecieerd te worden. Maar dan loopt het mis. Je verliest de connectie met jezelf omdat je eigen verwachtingen niet worden ingelost. Je verwaarloost jezelf, omdat je niet naar je lichaam luistert. Je raakt overprikkeld, je komt in een constante stressmodus terecht en werkt je emoties uit op je omgeving. Je wordt onzeker en twijfelt aan jezelf.
Als HSP’er (Highly Sensitive Person) komen prikkels nog harder binnen. De verwerking duurt langer en herstellen neemt meer tijd in beslag. Hoogsensitiviteit is een aangeboren eigenschap. Twintig procent van de bevolking is hoog sensitief. Meestal wordt iemand geconfronteerd met de negatieve kanten van HSP, terwijl er heel wat positieve kanten zijn. Heel wat HSP’ers zijn creatief, intens, hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel, zijn zorgzaam, toegewijd, empathisch,…enz.
Er zijn ook heel wat mensen die niet hoogsensitief zijn, maar die ook snel overprikkeld raken. Om een burn-out te voorkomen, zijn zelfzorg en zelfliefde belangrijke sleutelwoorden.

Life coaching en HSP coaching biedt de tools waarmee jij proactief kan handelen en je grenzen beter kan stellen. Catherine Wauters  laat je zien dat voor jezelf kiezen echt kan en mag. Uiteindelijk zal je beter in balans zijn en meer rust vinden in je leven.